background
Isolatie toebehoren
Pagina
Aflopend sorteren
Pagina
Aflopend sorteren

Isolatietoebehoren

Een dak isoleren is opvallend eenvoudig. Het gebruik van onze lichte PIR-platen stelt iedereen met een béétje kennis van zaken in staat om aan de slag te gaan met de bestrijding van warmte- en koude verlies. Met de aanschaf van isolatieplaten, bent u er vanzelfsprekend nog niet. We onderscheiden verschillende bevestigingsmaterialen en accessoires die u dient te gebruiken bij het isoleren van een dak. Voorbeelden zijn schroeven met drukverdeelplaten, lijmschuim/PU-schuim, damp remmende folies en dubbelzijdige tape. We nemen u hieronder mee langs een overzicht van de meest voorkomende toebehoren tijdens het isoleren van een dak.

Schroeven met drukverdeelplaat

We noemden het hierboven al even, maar de bevestiging van PIR-isolatieplaten ten behoeve van uw dakisolatie kan ook mechanisch plaatsvinden. Gaat u op deze manier te werk? Dan ontkomt u niet aan het gebruik van zoiets simpels als schroeven.

Schroeven zijn zodoende essentieel voor het aanbrengen van een mechanische bevestiging van isolatie PIR-platen. Welke schroeven u precies nodig heeft? Dat hangt af van het dak in kwestie. We hebben echter wel een vuistregel voor u: gebruik altijd een isolatieschroef die twintig millimeter langer is dan de totale dakopbouw. Wanneer u zelf schroeven heeft, maar nog geen druk verdeelplaatjes? Dan kunt u deze druk verdeelplaatsjes ook los bestellen.

We hebben verschillende maten schroeven in ons assortiment. Bekijk het aanbod direct – of lees nog even verder.

PU-lijm (Soudal STR250 lijmschuim)

U kunt de PIR-isolatieplaten naast een mechanische bevestiging, ook verlijmen. Soudatherm Roof 250 is een polyurethaan lijmschuim. PU schuim met een grote diversiteit aan toepassingen, te gebruiken met een schuimpistool die u ook via onze webshop kunt aanschaffen. Deze lijmschuim is voor een efficiënte, propere en zuinige, duurzame verlijming van dakisolatieplaten op vlakke daken. Het verlijmt tot 12m² per bus. Het is tijdbesparend en heeft een snelle uitharding. U kunt namelijk na één uur uw dak afwerken. Deze schuim is een isolator en ook geschikt om voegen op te vullen. Het is windbestendig, solventvrij en lost polystyreen (EPS) niet op.

Het resultaat van het gebruik is dat warmte en/of koude niet alsnog haar weg naar binnen of buiten vindt via een of andere vergeten kier. Geen koudebruggen. Het egaliseert de isolatie van uw onderdak en zorgt voor het verwezenlijken van één fraai geheel. We hebben ook een reiniger in ons assortiment om de lijmschuim gemakkelijk van uw handen of uw gereedschap af te halen, handig toch!

Lijmschuim PU-lijm (Soudal Soudafoam X-tra/K1)

Lijmschuim combineert het beste van twee werelden: schuim én lijm. Voorbeelden hiervan zijn de Soudatherm Roof 250 en de Soudal Soudafoam X-Tra. Beide zijn polyurethane lijmsoorten die zorgen voor een efficiënte en propere verlijming van isolatie accessoires, zoals isolatieplaten, op vlakke daken. Deze PU schuim gebruikt u voor kleinere oppervlaktes. U hoeft namelijk bij deze lijm geen lijmpistool te gebruiken. U kunt de PIR-platen met deze lijmschuim rechtstreeks op het dak verlijmen.

Dampschermen

Sommige elementen kunt u gewoon niet vergeten wanneer u aan de slag gaat met het isoleren van uw dak en PIR-isolatie platen gaat monteren. Een dampscherm is daar een goed voorbeeld van.

Zo’n scherm beschikt over een damp remmende werking. Met andere woorden: wie een dampscherm onder de PIR-isolatie plaatst, weet in ieder geval zeker dat het dak en de dakbedekking die u over de PIR-isolatie plaatst, beschermd is tegen condens vorming en vochtproblemen.

Waarom dat belangrijk is? Nou – Het doel van het plaatsen van folie is om te voorkomen dat er vocht in het isolatiemateriaal komt. Uiteindelijk zal dat vocht namelijk de isolatiewaarde sterk verminderen en ook de constructie van uw woning aantasten. Denk hierbij aan vocht- en schimmelplekken. Deze dampremmers zijn dus handig om in huis te hebben en uitermate geschikt wanneer u een kwalitatief hoogwaardige dakisolatie tracht te realiseren.

Dubbelzijdige tape

Dubbelzijdige tape heeft u nodig om een dampscherm aan de randen en in de hoeken van uw dak vast te plakken.

Toebehoren kopen

Heeft u interesse in dubbelzijdige tape, schroeven met druk verdeelplaten in een specifieke maat, lijmschuim óf ander toebehoren? Verken gewoon eens ons assortiment op onze website. Komt u er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. We hebben gedegen kennis over alles wat dakisolatie aangaat en helpen u vanzelfsprekend graag.