background
PIR isolatie (per pallet)
Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

PIR-isolatie per pallet

Daken isoleren: het kan op verschillende manieren en met uiteenlopende materiaalsoorten. PIR, een afkorting voor polyisocyanuraat, is er één van. Deze kunststof is specifiek bedoeld voor isolatiedoeleinden en wordt geleverd in de vorm van zogenoemde PIR-platen. De platen hebben een erg hoge isolatiewaarde en zijn relatief eenvoudig te installeren. Wilt u een groot oppervlak isoleren en hebt u daardoor behoorlijk wat van deze PIR-platen nodig? Dan bieden wij PIR per pallet aan. Dit is nog voordeliger voor u – uiteraard bij ons verkrijgbaar.

PIR-isolatieplaten zijn misschien wel hét materiaal om uw dak mee te isoleren. Ze hebben tenslotte hogere isolatiewaarden dan bijvoorbeeld minerale wol, zijn brandveilig en nemen zo goed als geen vocht op.

De bevestiging van dit soort platen is tamelijk eenvoudig. PIR-platen worden namelijk doorgaans geleverd met een vlakke kant, zodat u ze eenvoudig tegen elkaar aan kunt leggen of plaatsen. Dit garandeert een goede aansluiting van de isolatie. Klussers hoeven dan alleen nog de verbindingen af te tapen, zodat er een compleet dampscherm ontstaat en er volledige luchtdichtheid wordt gecreëerd.

De voordelen van PIR-platen

We lieten het hierboven al een beetje doorschemeren, maar het gebruik van PIR-platen heeft behoorlijk wat voordelen. Naast de hoge isolatiewaarde, de brandveiligheid, de mogelijkheid om vocht te kunnen weren én de relatief eenvoudige installatie, zijn de platen ook nog eens duurzaam en goed voor het milieu.

De PIR ALU-platen in het bijzonder hebben nog eens extra voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld plat en de aluminium cachering zorgt voor een aanvullende isolatie en vochtbescherming. Dat maakt deze soort nét iets beter dan PIR met bitumen of mineraalglasvlies.

Zolders isoleren

Zeg PIR-platen en u denkt waarschijnlijk als eerste aan platen die boven op een dak worden bevestigd. Het is echter ook mogelijk om de platen aan de binnenzijde van uw woning te bevestigen. Op zolder dus. PIR leent zich namelijk ook uitstekend voor een optimale isolatie van het bovenste deel van uw huis.

Het zelfstandig plaatsen van PIR-platen tegen het zolder dak is goed te doen. De platen zijn tenslotte licht, maar ook vormbaar en vochtgevoelig. Ze beschikken over een vlakke kant, zodat u ze eenvoudig tegen elkaar aan kunt plaatsen.

De geplaatste platen zijn bovendien eenvoudig weg te werken, bijvoorbeeld met behulp van gipsplaten of houten panelen. Dit stelt u in staat om de binnenkant van het zolderdak te beschermen tegen wind en warmte zónder daarbij in te leveren op het design. Een handige manier om warmteverlies tegen te gaan.

LET OP: wanneer u van binnenuit gaat isoleren, dient u altijd rekening te houden met de temperatuurschommelingen die kunnen ontstaan. Hierdoor kunnen er vochtproblemen optreden, met alle gevolgen van dien. Schakel altijd een deskundige in om er zeker van te zijn dat u de juiste methode gebruikt om te isoleren.

R-waardes

We willen u tot slot nog even wijzen op de zogenoemde R-waarde – soms ook wel RD-waarde genoemd. Deze waarde weerlegt de warmteweerstand van het isolatiemateriaal. Met andere woorden: het geeft aan in hoeverre het gebruikte PIR-materiaal warmte vasthoudt. Heb u interesse om aan de slag te gaan met PIR? Houd deze waarde dan goed in de gaten.

PIR-isolatie per pallet kopen

Zoals gezegd: bij DakisolatieTotaal.nl verkopen we verschillende soorten PIR-platen met uiteenlopende afmetingen. U kunt een aantal platen inslaan, maar ook gaan voor een aankoop in bulk (volle pallet). Dat is wellicht handig wanneer u behoorlijk wat PIR nodig heeft. Een bulkaankoop kan u mogelijk geld besparen.

Interesse? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We adviseren u graag over de aankoop van PIR-platen in bulk en beantwoorden ook al uw andere vragen over het isoleren van daken. Daar zijn we tenslotte in gespecialiseerd.

Hoe wordt PIR geleverd?

Deze PIR-platen worden altijd op een pallet door onze vaste transporteur, binnen 3 werkdagen geleverd. U ontvangt per email een bevestiging met de boodschap wanneer uw bestelling ons magazijn verlaat. Vervolgens ontvangt u de avond voor levering een sms-bericht op uw mobiele nummer hoe laat ongeveer de levering gaat plaatsvinden de volgende werkdag. U dient er altijd voor te zorgen dat het afleveradres goed bereikbaar is voor groot transport. Daarnaast vragen wij u, telefonisch bereikbaar te zijn voor de chauffeur.